۱۳۹۶ مهر ۱۷, دوشنبه

وبلاگ ، سایت ، تلگرام : از هادی سجادیان : آپادانا مهر 1396

باز نشر از بهمن 1395 در آپادانا ، یک گفتگوی ساده 


وبلاگ، سایت، تلگرام
نگاهی به سیر رسانه های فردی و اجتماعی

اوائل دهه هشتاد با فراگیر شدن دسترسی مردم به اینترنت، آشنایی با سایت های اینترنتی رواج پیدا کرد. پیش از آن اما این شبکه های محلی بودند که مجالی برای ارتباط گروهی افراد فراهم کرده بودند.
در این شبکه های محلی شما این امکان را داشتید تا متصل به یک شبکه Local با کسانی که عضو آن شبکه هستند ارتباط برقرار کنید. این در واقع نخستین فضایی بود که هرشخص برای انتشار نظرات و دیدگاه هایش در فضای مجازی پیدا کرده بود. فضایی که انتشار مطالب در آن بسیار ارزان تر و سهل الوصول تر از رسانه های نوشتاری و تصویری می نمود.
با گسترش دسترسی به اینترنت طراحی سایت و فروش دامنه ها و فضاهای اینترنتی نیز رونق چشمگیری به کسب و کار های مبتنی بر صنعت IT دادند.
اما گران بودن Domain، Host و طراحی وبسایت نیاز به در اختیار داشتن رسانه های شخصی و ارزانتر را خلق کرد. در این بین وبلاگ ها وارد عمل شدند و خیلی زود جای خود را در بین علاقه مندان به در اختیار داشتن رسانه باز کرد.
با گذر زمان و ارزانتر شدن Host اگرچه راه اندازی وبسایت ها نیز اوج بیشتری گرفت، اما این موضوع درست در زمانی اتفاق افتاد که شبکه های اجتماعی نیز جایگاه ویژه خود را در بین مردم باز کرده بودند.
شبکه های اجتماعی با در اختیار قرار دادن فضای اینترنتی رایگان عملا امکان انتشار هر مطلب، عکس یا سایر فایلهای صوتی و تصویری را در اختیار کاربران خود قرار دادند تا مفهومی به نام One Man One Media شکل بگیرد. در حقیقت، حال هر شخصی این امکان را داشت تا رسانه ای شخصی و یا گاه گروهی را طراحی و در اختیار مخاطبین خود قرار دهد.

دوپاراگراف بالا عملا نگاهی گذرا به حرکت رسانه های شخصی و اجتماعی بود.
این بررسی به بهانه ورود وبلاگ آپادانا به تلگرام و تاسیس کانال تلگرامی این وبلاگ خانوادگی بود. اتفاقی که اگرچه کمی دیر رخ داد، اما بالاخره اتفاق افتاد. حقیقت اینجاست که امروز تمامی خدمات به سمتِ موبایلی شدن حرکت می کنند، در تخصص خود من یعنی حوزه پرداخت الکترونیک نیز، امروز دغدغه اصلی تمامی شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت در دنیا و حتی در ایران و مدیران بانک مرکزی، حذف کارت و استفاده از موبایل می باشد.

 رواج گوشی های هوشمند باعث شده تا کاربران کلیه نیازمندی های رسانه ای خود را نیز در این جعبه کوچک جادویی جستجو کنند. به همین دلیل شاید دوران نشستن پای کامپیوتر های روی میزی جهت خواندن اخبار گذشته باشد و عملا زمانی که پیشتر پای PC ها و Laptop ها سپری می شد امروز در انحصار گوشی های هوشمند قرار دارد.

 امروز به استناد آمارهای منتشر شده ما شاهد کاربری بیش از 45 میلیون گوشی هوشمند نزد مردم ایران هستیم. شبکه های اجتماعی نیز به صورت کاملا فراگیر ارتباطات را در اختیار گرفتند. لذا تاسیس این کانال تلگرامی گام به جلوی بسیار به جا و درستی بود که بخوبی توسط محمد مدنی عزیز انجام و اجرا شد.

 این در شرایطی ست که تمامی خبرگزاری ها و سایت های مرجع نیز، با گسترش فعالیت های خود در شبکه های اجتماعی عملا سعی کردند تا سهمی از شور موجود در این شبکه ها برای خود بدست آورند.

اگرچه معتقدم برای ترغیب بیش از پیش افراد به حضور در آپادانا نیازمندی های فراوان دیگری نیز وجود دارد. شاید با یک برخورد آماری ساده، دریابیم که مخا طب این دست رسانه ها بیشتر جوانان هستند، لذا از نظر محتوا نیز باید تنوعی در مطالب حاصل گردد تا جذابیت پست های منتشر شده فقط محدود به یک سن و سال خاص نباشد. در این بین ظاهر آپادانا نیز به اعتقاد من نیاز به یک بازنگری اساسی و مبتنی بر رسانه های امروزی دارد. صرف انتشار مطالب به صورت Text شاید هرگز در دوران امروزی نتواند پاسخگوی خوبی برای یک رسانه ی خانوادگی باشد.

در یک نظر کلی، سه عامل اصلی برای ایجاد جذابیت یک رسانه مورد نیاز خواهد بود:
نخست، پلتفرم اطلاع رسانی که با حرکت به سمت کانال تلگرامی تا حدی مرتفع شده.
دوم، تنوع مطالب منتشر شده و ارائه مطالبی که مخاطبین رسانه را به عنوان یک مرجع قلمداد کنند.

سوم، رنگ و لعاب و در واقع قالب رسانه که باید به سمت امروزی شدن حرکت کند تا ظاهر آن نیز جذابیت ظاهری خوبی داشته باشد.

از این فرصت، استفاده می کنم و بار دیگر از محمد مدنی برای زحماتی که در راهِ راه اندازی و  اداره این وبلاگ کشیده تشکر می کنم و آرزومندم تا آپادانا هر روز و هر روز جذاب تر از قبل به مسیر خود ادامه دهد.


                                                                    هادی سجادیان 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر